Zřizovatel

O našem zřizovateli…

Úspěšný podnikatel a významný donátor Ivo Valenta se narodil v roce 1956 v Čeladné. Od roku 1998 je rezidentem Monackého knížectví.

S podnikáním začal již v roce 1989, kdy společně se svým bratrem a otcem položil základy dnes mezinárodně uznávaného holdingu SYNOT. Právě proto, aby zdůraznili rodinou povahu jejich podnikání, která jim vydržela až dodnes, vybrali pro název společnosti první písmena ze spojení slov „synové“ a „otec“.

Holding SYNOT od té doby prošel obrovským rozmachem. V současně době je tvořen v rámci České republiky 12 společnostmi, které dohromady každoročně dosahují obratu přibližně 10 miliard korun. Holding SYNOT však působí také v řadě dalších zemí.

Těžiště podnikatelských aktivit směřuje holding SYNOT do loterního průmyslu. Kromě toho podniká ve vývoji moderních IT technologií, správě a údržbě nemovitostí, prodeji luxusních automobilů BMW, bezpečnostních službách a podobně. Ve všech těchto oblastech nachází jen v České republice práci více než 700 zaměstnanců.

Přestože dnes žije Ivo Valenta v Monte Carlu, k České republice a především pak k Moravě, tedy k regionu, kde začínal se svým podnikáním i zapustil své kořeny, má stále vřelý vztah. Potvrzují to nejen investice do rozvoje tohoto regionu, které se odráží v tvorbě stále nových pracovních míst i stavebních investicích, ale také velké množství donátorských projektů.

V červenci roku 2000 založil Ivo Valenta v Uherském Hradišti Nadaci, která dnes nese jméno Nadace SYNOT (dříve Nadace Děti- kultura - sport)  za účelem shromažďování nadačních darů a poskytování nadačních příspěvků v oblastech, které byly počátkem roku 2005 rozšířeny, tak aby mohla být Nadace nápomocna všude tam, kde je potřeba pomocnou ruku podat. Na začátku působení se Nadace zaměřovala na Uherskohradišťsko, postupně však její pomoc směřovala do celého Zlínského kraje i na území celé České republiky.