Nadace SYNOT – miliony pro školství Zlínského kraje!

Oblast školství a zájmové činnosti ve Zlínském kraji získala díky Nadaci SYNOT ve čtvrtek 22.6.2017 více než dva miliony korun. Slavnostní večer, jehož hlavním cílem bylo předání darovacích smluv, se uskutečnil v uherskohradišťském Klubu kultury.

Nenechaly si ho ujít téměř dvě stovky zástupců oblasti školství a zájmové činnosti celého regionu, mezi něž bylo rozděleno přesně 2.078.000 Kč. O grant si letos zažádalo přesně 196 žadatelů a dostalo se na každého z nich.

„Oblast školství sužuje celá řada problémů a nejsou to jen finanční prostředky. S jednotlivými řediteli a učiteli dlouhodobě komunikuji a vím, že je jejich situace často složitá. Snažím se jim být být v řadě záležitostí nápomocen, a to jak prostřednictvím Nadace SYNOT, tak ze své pozice senátora,“ uvedl podnikatel, senátor a zakladatel Nadace SYNOT, Ivo Valenta, který navíc nově investičně vstupuje do oblasti školství. Konkrétně do dvojjazyčného vzdělávacího komplexu ve Zlíně a Uherském Hradišti, který bude působit pod názvem Academic School.

O příspěvek si v rámci grantu školství a zájmové činnosti mohli na podporu projektů žádat například zástupci mateřských, základních, středních a vysokých škol, ale také domy dětí a mládeže nebo například dětské domovy a stejně tak organizace, nabízející volnočasové aktivity a mimoškolní činnost.

Také tentokrát Nadace SYNOT oceňovala. Speciální cenu za přínos v oblasti školství získala paní Jaroslava Londová, která zasvětila svůj život práci s mládeží na Valašsku a region spolu se studenty dokonce reprezentuje v zahraničí.

Slavnostní večer všem přítomným zpříjemnili tancem žáci Základní umělecké školy v Uherském Hradišti a Kunovicích, a pěveckým vystoupením pak paní Martina Peřestá.

Nadace SYNOT, která kraji pomáhá již 17 let, v letošním roce rozdělí další miliony prostřednictvím grantů zdravotního a sociálního, školství a zájmové činnosti a grantu kulturního. Kromě toho podpoří celou řadu dalších, smysluplných projektů. Například se jedná u slovácké muzeum v přírodě – Park Rochus, uherskohradišťskou fotbalovou akademii, největší folklorní svátek – Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, relaxační a ozdravné pobyty pro děti a seniory a řadu dalších aktivit. Celkem tak jen v letošním roce mezi neziskový sektor kraje rozdělí přibližně 25 milionů korun.

Kontakt:

Mgr. Magda Pekařová, tisková mluvčí